Seglingens mästare

  • 8 okt 2022

Jonas Berntsson och Hans Oskarssom med besättningar är med och gör upp om titeln i Seglingens mästare i Marstrand den här helgen.

I helgen (8-9 oktober) seglas kappseglingen Seglingens Mästare som avgörs under två dagar i Marstrand. Här möts årets svenska mästare i segling och gör upp om den ärofyllda titeln. Hela 48 besättningar som vunnit SM i olika båtklasser deltar och de utmanas av hela svenska kappseglingslandslaget som alla fått ”wildcard” till tävlingen. En av besättningarna koras till Seglingens mästare, en de finaste titlarna inom svensk segling.

På startlinjen finns två besättningar från Stenungsunds Segelsällskap som har kvalificerat sig till årets tävling. Svenska SM-vinnarna i båtklassen C55 finns på plats med Hans Oskarsson, Elin Oskarsson, Olivia Johansson och Anton Karlsson. Dessutom finns SM vinnarna i Melges 24 på plats som representeras av Jonas Berntsson, Adam Bergin, Victor Thorsson och Christer Sörvik.

Seglingarna avgörs med snabba J/70-båtar, med en fyrmannabesättning, i korta race som beräknas ta 10–12 minuter. Banan seglas i princip inne i Marstrands hamn och åtta båtar tävlar i varje race.

Huvudarrangör: Svenska seglarförbundet
Medarrangör: Marstrands segelsällskap

Följ seglingarna live här:
Lördag: https://youtu.be/yJ9Qraau_Mw
Söndag: https://youtu.be/pkgMOkE13h0

Bilder från årets regatta under helgen:
https://bilder.danielstenholm.se/s/Seglingens_Mastare_2022/fo

Hemsida:
https://www.svensksegling.se/SSFtavlingar/seglingensmastare/
https://www.sailarena.com/sv/se/club/svenska-seglarforbundet/seglingens-mastare-2022/