Allsvenskan 2021 - vill du vara med och segla?

  • 4 jan 2021

Nu har vi börjat på det nya året och 2021 års upplaga av allsvenskan. Spännande! Nästa års deltävlingar kommer att seglas:
  • 21-23 maj i Skanör
  • 18-20 juni i Långedrag
  • 20-22 augusti i Örnsköldsvik
  • 10-12 september i Västerås
Inbjudan och nästa års regler har inte offentliggjorts ännu men mycket tyder på att reglerna kommer att ändras till nästa år och det kommer bli krav på att ha 50 % fördelning mellan könen samt minst en junior ombord vid varje deltävling.
Inför nästa år hoppas vi på att fler seglare vill vara med och representera Stenungsund i Allsvenskan. Allsvenskan i segling är en ligaserie där 18 olika klubbar tävlar om titeln ”Sveriges bästa kappseglingsklubb”. Regattorna består av korta och intensiva race som tar ca 10-15 minuter att segla. I varje race seglar sex klubbar mot varandra och seglingarna direkt döms på vattnet.
StSS har en ambition att Allsvenskan skall vara en seglingsform där seglare från olika delar av klubben samlas och seglar ihop och representerar klubben. Hör av dig till Clara Svensdotter senast den 20 januari om du är intresserad av att delta under 2021 eller om du vill veta mer. Du måste vara medlem i Stenungsunds Segelsällskap för att få representera klubben.
Clara Svensdotter, csvensdotter@hotmail.se