Flera utmärkelser till StSS

  • 25 nov 2018

image: Flera utmärkelser till StSS

StSS är årets stora vinnare då vi kammade hem hela 5 nomineringar på Västkustens Seglarförbunds årsmöte. Stort grattis till alla pristagare!

Årets seglarkompis, årets seglarskoleinstruktör, årets jolleseglare, årets arrangör, årets eldsjäl

Årets Seglarkompis – Hanna Larsson, Stenungsunds SS                    

Hanna skapar trygghet i barngrupperna och i instruktörsgruppen. Hon hejar alltid glatt på alla och extra mycket på nya seglare så att de känner sig välkomna. Hanna är en hjälpsam och positiv medarbetare som ser alla och ger en hjälpande hand när så behövs.

Årets Seglarskoleinstruktör – Elsa Berglund, Stenungsunds SS 

Genom sitt engagemang har Elsa Berglund fått barnen att vilja lära sig segla och utvecklas. Hon är glad och positiv och ett givet stöd för seglarbarnen.

Elsa har jobbat 5 veckor i sommar på Stenungsunds Segelsällskaps seglarskola, främst med nybörjargrupper. Den femte veckan var för barn med speciella behov, Access gruppen.

Elsa har även jobbat med StSS seglarkurser både vår och hösttermin. På Lilla Tjörn Runt och klubbmästerskap var hon coach för de yngsta och oerfarna kappseglarna.

Årets Jolleseglare – William Karlsson, Stenungsunds SS                  

William har haft en fantastisk säsong. Han har etablerat sig stabilt i toppen bland Zoom 8 seglarna. Hans resultat under året är imponerande: 3:a på VM i Finland, 2:a på NM i Sverige, 4:a på JSM i Saltsjöbaden och två 1:a placeringar i Zoom 8 GP serien, vår och höst.

William gillar att träna och är dessutom med och lär barnen att segla i seglarskolan. William har en stark träningsvilja och gillar att ha god ordning på sin seglingsutrustning. Viktiga egenskaper hos en duktig seglare.

Årets arrangör – Stenungsunds SS 

Stenungsunds Segelsällskap har utökat sin tävlingsportfölj enormt mycket dom senaste åren.

Tjörn Runt har blivit Tjörn Runt veckan, där tävlingar varvat med andra seglingsaktiviteter blivit ett mycket stort inslag i Stenungsund.

2018 arrangerades Tjörn Runt, Lilla Tjörn Runt, 606 SM, IoD VM, Klubbmästerskap, Stenungsön Runt, Liros Nordic Race, Pater Noster Race, Internationella RC tävlingar och mycket mer.

STSS har tillsammans med Stenungsunds Kommun och CityCon återskapat festen i samband med Tjörn Runt. Festligheterna går numera under namnet, ”Kajkalaset”. Här finns något för alla, stora som små. Ett mycket uppskattat inslag är prova på seglingen i 2-kronor. Inget av detta hade varit möjligt, utan gruppen frivilliga funktionärer som gör en ovärderlig insats. 

Årets Eldsjäl – Karl Erik Hansson, Stenungsunds SS   

Karl-Erik har under drygt 30 år, starkt bidragit till Stenungsunds Segelsällskaps omfattande tävlingsverksamhet. Han var med och startade Lilla Tjörn Runt och även Liros Nordic Race.

Trots sina 72 år är han still going strong. Under 2018 har han varit seglingsledare för en cupsegling med 606 och ett Svenskt mästerskap i samma klass. Dessutom var han ansvarig för vårt VM i IOD som blev mycket lyckat.