Starkt seglat av Anton i Elitserien för E-Jolle

  • 24 maj 2017

Elitserien för E-Jolle är avgjord och med återkommande topplacering av Anton Olsson I de fem delseglingarna slutade han på en mycket fin 2:a plats vilket lovar gott inför årets VM.

Då var det klart!

Den femte och sista elitserien arrangerades av Mariestads segelsällskap och seglades på Vänern i helgen.

Elitserien började redan i höstas med första kvalet i Hjuvik, som sedan följdes upp av Karlstad och till slut Saltsjöbaden. Efter de tre kvalen på hösten ledde Anton Olsson och Anton Karlsson låg bra till bland  de som var "rookie" (de som seglar sin första elitserie), men två kval återstod som seglas på våren. 

Våren kom och det seglades i Råå och Mariestad, nu med förstärkning från en tredje STSS-seglare, Wilhelm Eriksson. Två kval med riktigt kluriga och ibland obefintliga vindar att segla i, enligt Anton Olsson.

Resultatmässigt tappar Anton Olsson sin förstaplats och slutar på en andraplats i den totala serien, Anton Karlsson blir 46:a och därmed 4:e bästa rookie och Wilhelm som knappt seglade hälften av seglingarna slutar 72:a. Totalt var det 98st seglare med i Elitserien.

Med Antons andraplats och därmed bland de 15 första killarna har han kvalat in till VM i Blanes, Spanien senare i år, som förövrigt blir hans sjätte VM i E-jolle.

Se även resultaten på Seglarförbundets hemsida


http://www.svensksegling.se/globalassets/svenska-e-jolleforbundet/resultat/2016-2017/sef_elitserie_2016-17_kval_1_2_3_4_5_tot-1.htm