Ordförande har ordet, april 2015

  • 9 apr 2015

April månads styrelsemöte hölls på en tisdag eftersom månadens första måndag inföll på annandag påsk. Till vår stora glädje har vi nu två nya ledamöter i styrelsen, Anton Karlsson och Eva Börjesson, varmt välkomna!

Anton är en aktiv zoomseglare och kommer att ingå i styrelsen som vår ungdomsrepresentant.

Eva går in och ersätter Camilla för att ha hand om vår ekonomi. Vi kommer att ändra arbetssättet något där Carina, vår kanslist, kommer att sköta utbetalningar och Eva kommer att hjälpa till med bokföringen. Eva har en gedigen kunskap från föreningslivet och dessutom van vid samma affärssystem som Camilla använt.

Investering i bryggor och sjöbodarna

På tal om ekonomi så ser det bra ut så här långt med ett resultat som är bättre än budget och klubben har dessutom en god likviditet.

Vi har två stora investeringar framför oss som vi diskuterade på styrelsemötet, våra bryggor samt utbyggnad av sjöbodar. Bryggorna tog stryk i vintras i samband med stormen och måste fixas. Vår plan är att byta den yttre bryggan mot flytbryggor samt ersätta den södra jollebryggan.

I samband med detta behöver vi muddra hamnområdet där vi beslöt att påbörja tillståndsprocessen. Eftersom muddring inte är tillåten nu utan enbart på hösten/vintern så får vi leva med dom gamla bryggorna i sommar för att få det nya på plats till sommaren 2016.

I samband med arbetet med vår vision om Tjörn Runt 60 år så har vi beslutat att bygga till våra sjöbodar vilket förutom att inrymma Race Center för Tjörn Runt även ge utrymme åt vår RC grupp samt att vi kan förvara alla våra båtar där under vintern.

Tack för denna gången och på återhörande efter vårt nästa möte i maj

Olof Beckman

Ordförande