Kallelse extra årsmöte 14 januari 2015

  • 8 dec 2014

Styrelsen vill informera och erhålla godkännande av en ny framtagen "vision för Tjörn Runt för 2023" samt förslag till Eventföretag att samarbeta med SSS Arrangemang AB för att uppfylla visionen.

När: Onsdag 14 Januari 2015 kl. 19.00

Var: StSS klubblokal

Varmt välkomna!

Styrelsen i Stenungsunds Segelsällskap

Vision Tjörn Runt 60 år

Bakgrund

Visionsgruppen har arbetat med hur Tjörn Runt-evenemanget skall se ut 2023. Evenemanget behöver stärkas och förnyas. Det handlar om att utveckla Tjörn Runt för annars är det en risk att Tjörn Runt på sikt avvecklas.

Visionsgruppen som består av medlemmar från klubbens bolag SSS Arrangemang AB, som driver Tjörn Runt, representanter från några av våra partners samt från kommunerna och besöksnäringen har träffats regelbundet sedan april 2014.

Klubben ansvarar för att genomföra själva kappseglingen och bidra med funktionärer till kappseglingarna. Men klubben har nu nått en gräns vad gäller nuvarande arrangemangets storlek. Om visionsgruppen vill öka omfattningen med aktiviteter och festligheter under fler dagar måste det hanteras av andra än klubbmedlemmarna. Konkurrenssituationen har även hårdnat för rättighetsinnehavare inom kultur, idrott och den ideella sektorn. För att bli en framgångsrik rättighetsinnehavare i det föränderliga medielandskapet krävs kunskap och goda kontakter.

Själva kappseglingen bedömer klubben att man fortsatt kan hantera. SSS Arrangemang AB avser även att i framtiden vara huvudansvarig för tävlingen och vara ekonomiskt ansvarig.

Visionsgruppen är måna om att klubbens medlemmar och boende i regionen skall känna fortsatt stolthet för varumärket Tjörn Runt. Gruppen är helt överens om att marknadsföring, arbete med sponsorer och utökad omfattning av verksamheten måste ske med hjälp av en extern samarbetspartner eller ett eventföretag.

Parallellt med visionsgruppens arbete har klubbens bolag letat efter en extern samarbetspartner. En samarbetspart har hittats i Templar Event AB som har en god grund att stå på och tydliga lösningar för att uppnå vår vision.

Visionen Tjörn Runt 60 år: Tjörn Runt-veckan, den självklara mötesplatsen.

Visionen uppnås genom ett Tjörn Runt-evenemang med olika arrangemang och aktiviteter inom områdena:

  • Kappseglingen
  • Kringarrangemang
  • Arenan

Förslaget till aktiviteter kommer att redovisas på det extra årsmötet.