Ordförande har ordet, december

  • 3 dec 2014

Som ni säkert vet så har vi alltid styrelsemöte den första måndagen i månaden. Min avsikt är att efter varje styrelsemöte delge er alla vad styrelsen har haft på sitt bord och vad som är på gång i klubben.

December månad inleddes med StSS styrelsemöte. Vi hade valt att ha det tillsammans med styrelsen i vårt bolag SSS arrangemang AB eftersom två viktiga punkter, Tjörn Runt 60 år och långtidsplanen för vår anläggning, angår såväl klubben som bolaget.

God ekonomi

Klubbens ekonomi ser bra ut, vi ligger ungefär 100 000 kr över budget, har en bra likviditet vilket innebär att vi har pengar till några av de kommande arbetena med vår anläggning.

Vi har beslutat att laga den södra jolleflytbryggan som kommer att vara redo för nya jolleseglare nästa säsong.

Vision om Tjörn Runt år 2023

Under året har en grupp med medlemmar från klubbens bolag, representanter från några av våra partners samt från kommunerna och besöksnäringen träffats för att skapa en vision om Tjörn Runt år 2023.

Nu har styrelsen fått en första presentation av visionsgruppens arbete med ”Tjörn Runt 60 år”. Visionsgruppens arbete kommer att presenters i sin helhet för alla medlemmar på ett extra insatt årsmöte den 14 januari, kallelse är på väg ut.

Långtidsplan för vår anläggning

På styrelsemötet pratade vi även mycket om en långtidsplan över vad vi vill med vår anläggning i framtiden. Det handlar bland annat om en eventuell utbyggnad av sjöbodar såväl som ombyggnad av den yttre bryggan samt färdigställande av den nya piren med kran samt anpassning för Access gruppen. Planerna för området är också kopplat till visionsgruppens arbete.

Vi behöver nya krafter i styrelsen!

Valberedningen var med på mötet för att stämma av med styrelsen om behovet av nya krafter som kan väljas in i styrelsen i samband med det ordinarie årsmötet den 17 februari. Vi vet redan nu att vi behöver en ersättare för Camilla Oskarsson som har hanterat vår ekonomi väl. Vi hoppas även att någon medlem vill leda arbetet i vår Cruisingfunktion.

Till vår stora glädje har vi nu två medlemmar som vill dela på uppgiften att leda Jollefunktionen. Till årsmötet den 17 februari kommer Johnie Berntsson och Elinore Karlsson att föreslås att representera Jolle och det känns riktigt bra. Hör av dig till mig om du är intresserad av att bidra i arbetet med vår fantastiska klubb.

Som ni ser så händer det väldigt mycket just nu, även när Hakefjorden inte är fylld med segel, och jag kommer att återkomma med uppdateringar om detta längre fram.

Olof Beckman
Ordförande