Ordförande har ordet, april 2014

  • 17 apr 2014

Nu börjar det kännas, ljuset har kommit och våren närmar sig med stormsteg. I år firar klubben 50 år och jubilerar året efter Tjörn Runt. Och det vill vi uppmärksamma. En annan jubilar är Lilla Tjörn Runt som i år seglas för 30:e gången.

Nutid

Men först lite kort om vad som händer nu. COWI är numera titelsponsor till Tjörn Runt vilket bland annat syns i den nya loggan för Tjörn Runt by COWI. Vi har även fått en nya leverantör av kläder genom Musto och Sebago så det blir en hel del förnyelse inför säsongen 2014.

Nu är alla båtar och bryggor iordning inför säsongen och jag vill passa på att tacka alla som ställer upp på våra arbetsdagar, tack!

Som ni vet är säkerhet en hjärtefråga för mig. Vi får aldrig sitta nöjda och jag uppmanar alla som ser brister eller möjliga risker att tala med någon i styrelsen eller mejla till kansliet. Tillsammans gör vi vår verksamhet både bättre och säkrare.

Historia

Att titta tillbaka på gamla handlingar är fantastiskt roligt. Det lär ju vara så att ju äldre man blir desto mer intressant blir det med historia. När jag läser allt som tidigare klubbmedlemmar och ordföranden har skrivit kan jag bara konstatera att klubben har genomgått en resa utan dess like. Från att vara ingenting till att vara en klubb med 1 200 medlemmar med en omfattande seglingsverksamhet och stora arrangemang. Tjörn Runt by COWI och Lilla Tjörn Runt som tillsammans lockar uppemot 800-900 deltagare. De andra stora tävlingar så som LIROS Cup och Pater Noster Race. Sen har vi ju alla våra kölbåtsseglare, sjörövare, sjöbusar och förstås våra jolleseglare som är de  som så småningom skall driva verksamheten vidare.

Jag kan bara konstatera att vi har en verksamhet som är helt fantastisk och är tacksam för den korta tid som jag hittills har haft den äran att ”stå vid rodret”. Och allt detta gör vi på ideell basis. Skulle man summera alla timmar som lagts ner på vår verksamhet och räkna om det till kronor och ören handlar det om miljontals kronor. Det är alla ni engagerade medlemmar, föräldrar och inte minst våra sponsorer som gjort detta möjligt. Tack!

Framtid

Det som inte utvecklas, det avvecklas. Jag tycker personligen att utveckling och förnyelse är viktigt för att hålla entusiasmen uppe och inte slappna av. Även gruppkänslan och den gemensamma tillhörigheten är viktigt.

Vi sitter i en nutid och skall planera för en framtid som vi inte har en aning om. Hur planerar vi då på bästa sätt? Jo, genom att se i backspegel och lära av vad våra företrädare har gjort, men även att försöka förutspå hur saker och ting ser ut om 10 till 20 år. Vi har valt att utveckla klubben på bredden och vara till för alla som på ett eller annat sätt sysslar eller vill syssla med segling. Det tror jag är rätt då vi just nu verkar i en tid och med en omvärld som passar den inriktningen. Men för att hitta rätt i vår navigation in i framtiden så driver vi ett arbete med mål och visioner. Det gör vi både för klubben i sin helhet men också för Tjörn Runt by COWI som måste sikta mot nästa jubileum. Om klubbens arbete med mål och visionsarbete kan ni läsa om längre fram i jubileumsupplagan.

Välkommen in i framtiden.

Olof Beckman

ordförande

Läs vår jubileumsupplaga av Skeppet om StSS 50 år!