Ordförande har ordet dec 2013/jan 2014

  • 30 jan 2014

Nu 2013 ligger bakom oss och vi har ett nytt seglarår framför oss. Jag vill tacka alla er som gjort 2013 till ett fantastiskt år. Alla ni föräldrar som är med och engagerar er i era ungdomars idrottande, alla ni som deltar i seglarskola, på träningar och kappseglingar. Och naturligtvis våra medlemmar och sponsorer som gör det möjligt för oss att driva Stenungsunds Segelsällskap på det sättet vi gör.

Ett särskilt tack till de grupper som såg till att Tjörn Runt 50 år blev så framgångsrik som det blev och förstås Lage Larsson som fixade vädret och Harald Treutiger som guidade oss genom tävlingen och prisutdelningen på kvällen.

Säkerhet, trygghet och värderingar

Det är med glädje som jag även kan konstatera att 2013 passerat utan några stora incidenter och framför allt utan några allvarliga personskador.

Glädje – Respekt – Trygghet – Säkerhet – Framåtanda är de värdeord som vi gemensamt arbetat med under året. Vi kommer att fortsätta jobba med klubbens värderingar så det blir en självklarhet och stabil grund för alla medlemmar.

Första 50-års kalaset avklarat, nu väntar nästa

När vi precis firat klart Tjörn Runt 50 år så kommer fler firanden. StSS fyller 50 år 2014. Dessutom firar Lilla Tjörn runt 50 år. Lördagen den 26 april kommer vi att uppmärksamma klubbens 50-årsdag med en stor fest. Mer detaljer och inbjudan kommer längre fram i vår.

Kappseglingar 2014

Planeringen för årets kappseglingar börjar bli klara. De sanktionerade seglingarna hittar du längre fram i Skeppet och på vår

webbplats. Håll ögonen öppna för fler kappseglingar på stss.se. Apropå webbplatsen så har ni kanske sett att layouten har blivit lite annorlunda. Förhoppnings känner ni igen er och hittar fram. Vi försöker att jobba med webbplatsen kontinuerligt så att ni ska hitta den information ni söker.

Vad händer nu?

Förutom att dagarna nu blivit märkbart längre, vilket är samma härliga känsla varje år, så står Båtmässan för dörren. Den 1-9 februari finns vi på Båtmässan och jag hoppas att vi ses där!

Årsmötet hålls i år den 18 februari på Stenungsbaden. Sedan är det hög tid att starta upp inför seglingssäsongen. Vårens arbetsdag blir redan den 29 mars och vi hoppas på bra uppslutning.

Anledningen till den rekordtidiga uppstarten är att vi planerar för en kappsegling redan första helgen i april. Jag hoppas naturligtvis på samma goda uppslutning som i höstas.

2014 får vi en ny sponsor till klubben. Det är Trendmark som marknadsför klädmärken som Sebago och Musto. Dessutom har vi ett nytt avtal med COWI som blir titelpartner för Tjörn Runt och det är vi mycket glada över.

Ha det nu riktigt bra och så ser vi fram mot en nytt seglarår med massor av aktiviteter.