Ordförande har ordet november

  • 6 nov 2013

Så var november månads styrelsemöte genomfört i höstmörker. Vi hade flera olika punkter på agendan och följde upp vår ”att göra lista”.

Bland annat har vi nu sökt sanktion för 2014 års tävlingar. Vi väntar på att Västkustens Seglarförbund ska hantera all klubbars ansökningar och så fort vi får klartecken lägger vi ut kappseglingarna och datumen på vår webbplats. Det ena 50 årsfirandet löser av det andra. Klubben firar som bekant 50 år 2014 och planeringen är i full gång. Vi hoppas att alla medlemmar vill vara med och fira.

Höstavslutningar och höstaktiviteter

Årets Accessgrupp har i år varit på topp med elva aktiva deltagare. Det är mycket roligt att se så många nya seglare och att antalet accesseglare ökar. Accessgruppen hade säsongsanslutning i oktober och nu väntar en genomgång av båtar så att allt är i toppskick inför nästa säsong. Även klubbens kölbåtar har avslutat säsongen med prisutdelning för poängkappseglingarna med bra uppslutning och fina priser från Hjertmans.

Vårt senaste tillskott i klubben, radiosegling RC, har haft några tävlingar och intresset ökar sakta men säkert. Även Cruising har haft sin första onsdagsträff och nästa blir redna nu i november.

Rekordtidig säsongsstart 2014

Tiden går fort när man har kul! Datum för vårens arbetsdag är redan bestämt. Det blir den 29 mars 2014 och vi hoppas på bra uppslutning. Anledningen till den rekordtidiga uppstarten är att vi planerar för en kappsegling redan första helgen i april.

Höstens arbetsdag blev en riktigt trevlig tillställning trots regn och vind men med många engagerande medlemmar. Men alla hjälpande händer och engagemanget gjorde dagen riktigt effektiv.

Nu hoppas vi att någon av er medlemmar vill bidra med en en viktig del i i klubben. Vi behöver fortfarande någon som ansvarar för Jollefunktionen. Är du intresserad eller känner till en bra kandidat så hör av dig.

Ha det gott i höstrusket

Olof Beckman
ordförande