Två års planering och nu är det över

  • 21 aug 2013

Så är det, men nu börjar ju faktiskt planeringen för Tjörn Runt 2014. Men 2013 års jubileumsupplaga av Tjörn Runt bjöd på en fantastisk helg med lyckade tävlingar både på fredag och lördag. Vädrets makter var verkligen med oss i år även om det såg mörkt ut i början av veckan.

Det är med stor stolthet jag ser tillbaka på helgen och kan konstatera att alla har gjort ett jättejobb.

Trots frisk vind på lördagen lyckades de flesta ta sig igenom tävlingen utan några större incidenter och framför allt utan personskador. Jag har fått mycket respons på tävlingarna och en del synpunkter på att segla ”baklänges”, det mesta är dock positivt.

Nu handlar det mycket om att ställa samman all information och göra en utvärdering. Jag har även fått återkoppling om landaktiviteterna och alla verkar vara helnöjda med arrangemangen både i Stenungsund och i Skärhamn.

Vill passa på att tacka alla ni som gjorde Tjörn Runt 2013 till en mycket lyckad tillställning. En tävling blir ju som bekant ingen succé utan kvalificerade tävlande, och som vanligt var startfältet fullt av kompetens och entusiasm och en enorm vilja att göra detta till ett bra race.

Även organisationen, tävlingsledningen och alla funktionärer skall ha en stor eloge för er insats. Jag vet vad som krävs för att ett evenemang av denna klass skall lyckas och ni har verkligen nått upp till och överskridit alla förväntningar. Detta är ju naturligtvis inte slutet på en massa arbete, tvärtom nu börjar snart aktiviteterna inför nästa säsong vilken jag hoppas blir minst lika framgångsrik.

Återigen ett stort tack till alla.

Ha de gôtt!

Olof Beckman
Ordförande Stenungsunds Segelsällskap