Båtmässan storsatsar på ungdomar – lanserar Lilla Tjörn Runt Indoor Cup

  • 16 aug 2013

Kappsegling i bassäng. Det kommer att bli verklighet under Båtmässan 2014 då tävlingen Lilla Tjörn Runt Indoor Cup går av stapeln för första gången. Vinnaren bjuds in till ett besök i Alicante i samband med starten av Volvo Ocean Race i oktober 2014.

– Vi vill locka fler unga till både Båtmässan och till båtlivet. Därför lanserar vi Lilla Tjörn Runt Indoor Cup som är en seglingstävling med flera vinnare, säger Bengt Wallin mässansvarig. 

Båtmässan är sedan ett flertal år huvudsponsor till Lilla Tjörn Runt – Sveriges största ungdomstävling inom segling. Vid återkommande tillfällen under årens lopp har man diskuterat med StSS om att skapa en speciell seglingstävling för ungdomar under Båtmässan. Nu blir det blir det av i en av mässans stora bassänger.

– Syftet med tävlingen är egentligen tre. Att premiera vinnaren i tävlingen, att premiera åtminstone en av alla de klubbar som lägger själ och hjärta i att ge barn och ungdom möjlighet att segla samt att lyfta fram segling och då framför allt ungdomssegling, säger Bengt Wallin. 

Tävlingen arrangeras av Båtmässan i nära samarbete med StSS och med stöd av Svenska Seglarförbundet och Volvo Ocean Race.

– Vi är mycket glada att vi redan i planeringsstadiet fått med Svenska Seglarförbundet och Volvo Ocean Race, säger Bengt Wallin. 

Deltagarna i Lilla Tjörn Runt Indoor Cups final består av dem som vunnit de olika klasserna i Lilla Tjörn Runt 2013 samt av dem som kvalificerar sig under kvalseglingarna 1-7 februari på Båtmässan.

Vinnaren bjuds in till Alicante, Spanien, i samband med starten av Volvo Ocean Race i oktober 2014. Klubben som seglaren representerar kommer dessutom att, tack vare ett samarbete med Svenska Seglarförbundet, få besök av en elittränare under en helg våren/sommaren 2014.

– Alla som är inblandade i Lilla Tjörn Runt Indoor Cup arbetar för att tävlingen och ungdomsseglingen uppmärksammas på alla tänkbara sätt och platser, säger Bengt Wallin.

Vill du veta mer?

Bengt Wallin, mässansvarig Båtmässan, 031-708 80 91
Lars Berglund, marknads- och sponsoransvarig Stenungsunds Segelsällskap, 0705-656105
Marit Söderström Nord, ansvarig talangutveckling/juniorsegling Svenska Seglarförbundet, 08-459 09 94