VM-final i Malaysia.

  • 3 dec 2012

På tisdag börjar Monsoon Cup i Malaysia, finalen i vm-serien i Match Racing. Berntsson Sailing team är ett av lagen som har kvalificerat sig att vara med då kampen om världsmästerskaps-titeln skall avgöras.

Laget är på plats i Malaysia och har fått några extra dagars viktig träning mot regerande världsmästaren Ian Williams. Efter andraplatsen på Bermuda har laget goda förhoppningar om att kunna upprepa förra årets slutspurt mot en pallplats.
-Förra året hade vi 26,5 poäng upp till bronsplatsen inför finalen. I år är det bara 14,75, säger en hoppfull Björn Lundgren som är fördäcksgast ombord.

Teoretiskt sett har laget fortfarande chans att vinna guld, men det förutsätter att de två topp-lagen blir utslagna tidigt i tävlingen.
-Vi satsar framförallt mot en pall-plats och har vi lite flyt så kan det bli ännu ädlare valör, säger teamets trimmer Nils Bjerkås.

Teamet trivs bra i Malaysia där seglingsförhållanden är lite speciella, framförallt med tanke på den ibland mycket starka strömmen på banområdet. Förhoppningsvis kan teamets erfarenhet och framgångar från tidigare år skapa ett litet övertag mot många av de övriga lagen. Likaså seglas regattan i Foundation 36, en båt som är ganska lik GKSS matchracing-båt DS 37.

Med i besättningen denna gången är:
Johnie Berntsson – Skeppare
Johan Barne – Stortrim/Taktik
Nils Bjerkås – Trim
Magnus Lundberg – Tail
Björn Lundgren – Fördäck

Ett kort sammandrag inför finalseglingarna visas här.
Följ den rafflande finalen på www.berntssonsailingteam.se och www.wmrt.com
Tävlingen pågår tisdag-lördag ca kl. 04:00-10:00 svensk tid.