Berntsson Sailing Team 2:a på Bermuda.

  • 9 okt 2012

Hamilton Harbour bjöd på strålande väder med relativt lätta och skiftande vindar under årets upplaga av Argo Group Gold Cup. Berntsson Sailing Team representerades den här gången av Johnie Berntsson – rorsman, Daniel Wallberg – fördäck/taktik, Nils Bjerkås – trim och Björn Lundgren – storskot.

I tävlingen deltog 20 lag, i grundomgången uppdelade i två grupper. Berntsson Sailing Team slutade tvåa i sin grupp och kvalificerade sig till kvartsfinal.

I kvartsfinalen ställdes teamet mot Björn Hansen och Mekonomen Sailing Team.
-Björn har seglat riktigt bra under året och han ligger för närvarande tvåa i VM-serien. Vi visste att motståndet skulle bli tufft och det blev som vanligt intensiva matcher när vi möttes. I en av matcherna fick vi ett rödflagg-straff, som vi var tvungna att ta direkt men lyckades sedan kämpa oss ikapp och vinna matchen, säger teamets trimmer Nils Bjerkås.

Berntsson Sailing Team vann kvartsfinalen med totalt 3-1.
I semifinalen väntade regerande Världsmästaren Ian Williams. Berntsson Sailing Team seglade fantastiskt bra och framför allt tack vare bra vägval och ett par bra starter lyckades de vinna semifinalen med tre raka matcher.
-Vi hade då vunnit sex matcher på rad och dessutom slagit ut regerande världsmästaren, så vi kände oss näst intill oövervinneliga, skämtar Johnie.

Tyvärr höll inte det fina flytet i sig och i finalen blev det förlust mot Taylor Canfield med besättning som startade bra och sedan inte gav några öppningar för Berntsson Sailing Team att komma förbi.
-Vi tyckte att vi seglade bra i finalen, men ändå blev det förlust i tre raka matcher. Canfield gjorde helt enkelt inga misstag, säger teamets taktiker Daniel Wallberg.

Andraplatsen är årets bästa resultat på Alpari World Matchracing Tour och teamet känner nu att de har lyft sig ett par snäpp, vilket bådar gott inför tour-finalen i Malaysia. Teamet klättrar nu till sjunde plats på den totala sammanställningen.