Reultat KLM Melges 24 2012

  • 12 maj 2012

I helgen genomfördes, för andra året i rad, Klassmästerskap i Melges 24 och segrade gjorde Christen Horn Johannsessen i NOR 400 tätt följd av Peder Jahre i NOR 751. Bästa svenska båt blev SWE 536 som placerade sig på en 5:e plats och seglades av Jonas Berntsson, med 10-årige Oskar Andersson ombord.

Efter en intensiv helg med 8 genomförda seglingar stod till slut Christen Horn Johannsessen som slutsegrare i årets Klassmästerskap för Melges 24. Det var först under regattans sista segling, under fantatiska förhållanden, som det till slut avgjordes vem som skulle vinna. Peder Jahre som placerades sig som två, var endast en poäng efter vinnaren. På tredje plats kom NOR 600, som seglades av Kristian Nergaard.

 

En seglare som inte kommer att glömma helgens regatta, är Oskar Andersson som gjorde debut i mästerskapssammanhang i kölbåt. Oskar var lite besviken över placeringen, men var sprudlande glad över vad han upplevt och lärt sig under helgen.

 

Tävlingsledningen vill passa på att tacka seglare, samarbetspartners och framförallt samltiga funktionärer som ställt upp under helgen och gjort regattan till ett fantastiskt arrangemang.

 

Nästa år seglas det SM för Melges 24.

 

Se resultatet här

Se bilder här