Berntsson Sailing Team 5:a i St. Moritz Match Race

  • 31 aug 2011

Teamet har tidigare haft svårt att ta poäng i de inledande matcherna i tävlingarna och de har därför jobbat hårt för att komma väl förberedda och därmed kunna prestera på topp från start.

Satsningen visade sig ge bästa möjliga utdelning i St. Moritz då teamet den första dagen vann alla sina fem matcher. Med fem poäng i ryggen låg teamet bra till redan från start och de kunde därmed säkra en plats i kvartsfinalen genom att totalt sluta på andra plats i grundomgången.
I kvartsfinalen ställdes teamet mot fransmannen Morvan som seglade starkt och slog ut Berntsson Sailing Team i tre raka matcher. -"Vi fick inte riktigt till starterna och hade lite otur i en match som vi ledde, men fastnade i stiltje vid kryssmärket", säger teamets trimmer Nils Bjerkås.

Tack vare det fina resultatet i grundomgången så slutade Berntsson Sailing Team på 5:e plats av de 12 deltagande lagen och de klättrar därmed till nionde plats på den totala Tour-rankingen.


Med i laget var Johnie Berntsson, Johan Barne, Nils Bjerkås och Anders Dahlsjö

Klicka här för att se teamets taktiker Johan Barne summera tävlingen i St. Moritz

_____________

Berntsson Sailing Team seglar St. Moritz Match Race

Berntsson Sailing Team´s nästa mål är att bli korade till "King of the mountains". World Match Racing Tour inleder nu den 6e deltävlingen som är St. Moritz Matchrace.
Teamet befinner sig på 1850 m höjd ovanför havsytan och har idag genomfört ett träningspass i friska vindar.

Tävlingen börjar imorgon onsdag och har samlat 12 av de bästa matchracing teamen.
-Utgången är helt öppen och det är många team som har möjlighet att kunna ta värdefulla topplaceringar och poäng, säger Johnie.

För att förbereda sig har teamet tränat hemma i Långedrag med den nya olympiska båttypen för matchracing, Elliot. -Båten är något mindre men känslig för hur man balanserar vikt och besättning, vilket vi tror har varit en utmärkt förberedelse, säger Nisse, trimmer ombord.

Utmaningarna i denna tävling består i att bemästra den kända Maloja-vinden som drar i mellan bergsidorna och som vrider regelbundet men i oregelbundna mönster. De senaste dagarna har det blåst ca 8 m/s och det är mycket vind för de lättvindsanpassade Blu26 båtarna. Det ställer i sin tur höga krav på besättningen som börjar få blåsor i händerna, trots att de har bra handskar anpassade för segling.

De som vinner tävlingen blir korade till "King of the mountains" vilket är det högsta målet för teamet denna veckan. Ett högt sådant men inte omöjligt.
Med i teamet denna gången är:
Johnie Berntsson, Johan Barne, Nils Bjerkås och Anders Dahlsjö.

Följ teamet på:
Facebook - Berntsson Sailing Team
Webben - www.berntssonsailingteam.se
Eller vårt nyhetsbrev - maila till nils.bjerkas@gmail.com