Doublehanded i Tjörn Runt

  • 10 aug 2011

Nu kan du segla med en mindre besättning och i en egen start. Just nu är 17 båtar anmälda i doublehandedstarten. För er som vill finns plats för upp till 30 båtar i denna startgrupp.

Kontakta oss via mejl stss@stss.se om du vill ändra din anmälan. Vill du att det ska synas i startlistan behöver vi ditt mejl senast 12 augusti. Men det går bra att ändra fram till 19 augusti i mån av plats.

Vad är doublehanded i Tjörn Runt?

Doublehanded är när en båt seglas av två personer trots att den normalt har fyra eller fler i besättningen. Doublehanded har visat sig vara mycket populärt i bl.a. Bohusracet och vi prövar nu att ha en sådan start även i Tjörn Runt.

Att kappsegla två i en båt som är avsedd för en större besättning ställer högre krav. Man måste känna båten väl och anpassa den för att lättare kunna hantera den med två par händer.

Om du vill veta mer om att segla med en mindre besättning kan du bland annat läsa mer på Shorthanded Sailing Norway http://www.seilmagasinet.no/id/34905.0 eller The Doublehanded Sailing Association http://www.sailwith2.org/