Rapport från Nm i Optimist och Zoom 8

  • 28 jul 2011

Nm i Optimist och Zoom seglas nu Sönderborg. Följ rapporterna nedan...

 

 

 

Rapport från Sigrid Andreasson

// Efter en dyblöt och blåsig start med två dagars hårdvindsträning i upp mot 15 m/s invigdes NM på måndagen i strålande sol. Sigrid Andreasson som seglar optimist för stss ligger efter 6 seglingar på 19:e plats bland 80 startande. Nu återstår 3 st race på fredag. 
Under torsdagen har det lagseglats i optimist och zoom8 och Sverige kammade hem guld i optiklassen både tjejlaget och killaget.
Med från Stss är också Lotta Handmark, zoom8 och Adam Karlsson Zoom8 //

Från Zoomklassen

Rapport 1

Hej , Vi är på plats här i sönderborg. En mycket fin plats, och vinden kommer att vara under fem sekundmeter de närmaste två dagarna. Det passar oss! Lotta seglade bra i dag på tune upp, var 5:a i mål men diskad för svart flagg i en tidigare start. Adam kom 11:a i en ganska rörig segling. Albin bröt rorkulten strax innan start. Men vi får se i morgon..

 

Rapport 2

Lagsegling i dag, vilodag för oss då vi är för få. men vi ska se och lära. Efter första dagens 4 seglingar låg Lotta 9:a, med en 4:e som bäst. I går var det svårseglat med ström och svaga vridande vindar, inte lika bra för Lotta 15:e nu. Bristen på erfarenhet märks tydligt starterna är svårast. Här används ett system med en funktionär som när det är två minuter kvar till start visar med en flagga när någon är över linjen. Det verkar fungera bra, mycket få omstarter och bara någon enstaka svartflagg. Killarna Adam Karlsson och Albin Warnicke ligger 32:a resp.27:a efter 7 seglingar. Dom hoppas på mer vind till på fredag. Adam seglar bara sin andra riktiga tävling, och lär sig snabbt 4 båtar efter nu. Albin är en erfaren optimist seglare som nu har börjat segla Zoom på allvar,vi tror på honom till i morgon när vinden för första gången förväntas öka till över 5m/s.

 

 

IMG_3643[1]

Slutrapport Zoom

Sista dagen bjöd Adam och Lotta på deras första hårdvinds racer, alla var nöjda även om resultaten inte var i topp.

Albin gick som väntat bäst med en 25:e plats i sista seglingen.
Lotta gick otroligt fort på undanvinden med sina 39 kg, men med  en våldsam vurpa som slutkläm.
Så småningom kom hon i gång igen, och det goda humöret återvände.
Killarna behöver hitta trimmet, varför inte på lägret i Stenungsund den 11- 12 aug?
Hälsningar H-O.