Melges EM i Århus avslutat

  • 26 jul 2011

Dom två sista dagarna på Melges 24 EM, bjöd på lätta vindar med sjöbris på eftermiddagen.

Det var kluriga förhållanden och det var svårt att förutse var vinden skulle komma. Man får nog polera kristallkulan till nästa gång..
Vi på SWE 666 låg efter 6 seglingar på en 15:e plats, men i dom fyra återstående seglingarna tappade vi tyvärr ner till en 21:e plats totalt.

Lite besvikna på hur vi avslutade regattan, är ju alltid roligare att segla bra på slutet. Har vi nu packat ihop och åkt hem till sverige igen.
Så vi slutade på en 21:e plats totalt och en 4:e plats bland amatörerna.

Glädjande var att SWE-508 med Carl Åkesson från STSS avslutade regattan, på ett strålande sett och seglade upp sig till en 31:e plats. Mycket bra på i deras första Melges mästerskap.

Hälsningar
SWE-666
________________

Första dagen på Melges 24 EM i Århus Danmark, bjöd på friska vindar på ca: 10m/s och trevliga vågor. I ett startfält på 80 båtar från 18 nationer, var 4st från STSS.
Vi på SWE 666 seglade ganska stabilt under första dagen med resultatet 33,14,10 vilket gav en 17:de plats på totalen efter första dagen.
Under andra dagen gjordes många startförsök, men dessa fick avbrytas då vindarna var lätta och skiftande. Ingen segling blev genomförd.
På tredje dagen lös äntligen solen efter flera dagars regnande. Dock lös också vind med sin frånvaro, under förmiddagen. Klockan 14:00 kom äntligen vinden och 2st fina seglingar kunde genomföras i sjöbris och ca: 4m/s.
Vi fick placeringarna 30 och 10. Vilket gör att vi efter halva EM ligger på en 16:e plats totalt och en 4:e plats bland amatörerna.

För totala resultatlistan se www.Melges24.com
Hälsningar
SWE-666 / Magnus Lundberg