H-Båt SM avgjort i Varberg

  • 4 jul 2011

Varbergs Segelsällskap genomförde ett suveränt fint SM-arrangemang 30/6-3/7. Man hade hoppats på runt 30 båtar till SM då H-båts flottan är stark på väst/syd kusten men flera ”självklara” båtar dök aldrig upp av olika anledningar.

Framförallt har det blivit en stark flotta i Malmö med ca 10 båtar som tränar och tävlar tillsammans. Det märktes även på SM då flera nya duktiga Malmö båtar var med i toppen. 

22 båtar kom till start och fick uppleva fin segling på öppet hav. Från StSS deltog SWE-550 Team Börjesson och SWE-608 Team Nielsen.
8 race genomfördes under i vissa fall svårseglade förhållanden med krabba vågor och skiftande vindar. Det var ofta jämna race med många båtar som kämpade om topp platserna men som så många gånger förut var det till slut Team Collberg som stod som segrare.

SWE-550 slutade på plats 6 och SWE-608 på plats 15.
Nästa år seglas SM troligen någonstans i Vänern, två klubbar har anmält intresse. Vill man ha en välseglande båt med 3 personer i besättningen är H-båten ett bra alternativ. För en relativt liten peng kan man få en båt som är konkurensskraftig på ett SM.

Resultat: http://www2.idrottonline.se/VarbergsSS-Segling/Nyheter/Egnanyheter/H-batsSM/