Berntsson Sailing Team sjua i Korea Match Cup

  • 12 jun 2011

Efter en stark avslutning på Round Robin slutade teamet på 6-5, vilket gav en 7:e plats bland de 12 deltagande besättningarna. Kvartsfinalplatsen var därmed säkrad.

I kvartsfinalen ställdes teamet mot Francesco Bruni, vinnaren av Match Race Germany och total-tvåan på Touren. Efter att ha slagit Bruni i Round robin, så såg det ut som att teamet hade en bra chans.
 
Första kvartsfinalen gick till Bruni. Efter att Berntsson Sailing Team hade tjuvstart kunde Bruni hålla undan hela vägen in i mål, även om Berntsson Sailing Team tog in större delen av avståndet.

Andra matchen var Berntsson Sailing Team tvungna att vinna och efter en bra start lyckades de dryga ut ledningen tillräckligt för att kunna ta straffet som de hade dragit på sig under prestarten utan att tappa ledningen. Det blev en tight situation vid kryssrundningen, men Berntsson Sailing Team drog det längsta strået och vann matchen.

I tredje och avgörande matchen startade Berntsson Sailing Team vid lä-märket och Bruni startade vid startfartyget i lovart. Strax efter starten vred vinden kraftigt åt höger, vilket gynnade Bruni som drog ifrån några båtlängder. Efter vidvridet var banan så pass sned att det inte gavs några möjligheter för Berntsson Sailing Team att komma förbi och teamet var därmed utslaget.
Berntsson Sailing Team slutade totalt på sjunde plats. Teamet seglade bättre och bättre för varje dag och de kommer nu väl förberedda till nästa deltävling i World Matchracing Tour, Portimao Portugal Match Cup, som börjar om drygt en vecka.
Strot grattis till Björn Hansen med besättning som vann regattan!