Berntsson Sailing Team tvåa i Ice Breaker Cup

  • 29 apr 2010

Det var perfekta förhållanden och det blev mycket bra seglingar när Ice Breaker Cup 2010 genomfördes i Långedrag under helgen.

Ice Breaker är det första riktiga tillfället under säsongen när seglarna får mäta sina krafter mot konkurrenterna på hemmaplan. Med den här gången förutom Berntsson Sailing Team var Mattias Rahm, Staffan Lindberg, Joachim Aschenbrenner, Lars Hoffmann, Mitja Meyer, Victor Cukierman, Viktor Ogeman och Henrik Eyermann. BST vann alla seglingar förutom en, mot Staffan Lindberg, på vägen till semifinalen där teamet slog Lars Hoffman. I den andra semifinalen vann Mattias Rahm över Staffan Lindberg. Johnie och Mattias möttes alltså i finalen.

Eftersom Berntsson Sailing Team har fler internationella seglingar i bagaget under det senaste året fick de finna sig i att vara favoriter. Men det hjälper inte alla gånger och även Mattias Rahm har en och annan räv bakom örat. Men en tjuvstart i första matchen och stolpe ut i den andra gjorde att Mattias kunde vinna med 2-0.
Positivt i Ice Breaker var att manövrarna satt och att teamet har bra fart i båten. Det bådar gott för kommande seglingar. Grattis också till Mattias Rahm, det kommer att bli värdefulla träningar mellan två toppbesättningar inför kvalet till Match Cup Sweden i Marstrand i sommar.
Med i teamet den här gången var: Johnie Berntsson, Daniel Wallberg, Johan Bäckman, Niklas Carlzon, Björn Lundgren.