Berntsson Sailing Team avslutar säsongen 2009 med seger i Winter Cupen

  • 9 nov 2009

Segern i finalen mot dansken Rasmus Villtoft med 2-0 var en klar markering från teamets sida att man ville fortsätta vissa framfötterna i denna sista lokala segling i GKSS regi.

Teamet vann alla sina matcher i grundomgången och för att sedan fortsätta med att vinna repechage omgången, förutom mot just Villtoft som vann med en knapp båtlängd.
I finalen var det dock Berntsson Sailing Team som tog greppet om matcherna. I första matchen låg Villtoft 1a fram till första kryssrundningen, där teamet gick förbi i en rafflande duell som resulterade i en kollision. Därefter tog teamet en klar ledning som höll ända in i mål, medan Villtoft fick ett straff och låg efter.
I match nummer 2 fick Villtoft 2 straff i starten och låg efter så där kunde teamet segla ohotat runt hela banan och kamma hem en klar seger..
-Det är skönt att känna att vår form håller i sig, säger Daniel teamets taktiker, som en sin stabila översikt över banan var en stor anledning till teamets dominans.
- Jag känner en stor tillförsikt inför kommande säsong, säger Johnie, Vi har en stark trupp med Daniel Wallberg på taktik, Niklas Carlzon som i denna tävlingen lämnade sin ordinarie position för att bemanna trim positionen, Martin Berntsson som tillfälligt skötte batteri och tail samt Björn Lundgren på fördäck. Saknades gjorde ordinarie trimmern Johan Bäckman som fått förhinder att delta i denna tävling.
 
Teamet har haft en framgångsrik säsong med seger i Ice breaker, Spring Cup, Congressional Cup, EM i Middelfart och Winter Cupen. I marstrand genomförde teamet en rafflande kvartsfinalsegling mot Peter Gilmour som avgjordes med mycket små marginaler , 3-2 till Gilmours fördel.
- Det är fantastiskt kul att vi under de senaste åren har kunnat fortsätta att nå nya framgångar, säger Johnie. – Vi fortsätter att utvecklas och nu siktar vi mot att skapa möjligheten för mer segling och kanske fler world tour events, fortsätter han.
Om målet någon gång kommer att vara att bli världsmästare måste teamet vara med på i stort sett alla 10 worldtour seglingar, men det siktar de inte mot redan 2010, kanske längre fram.
Nu väntar ett par månaders seglingsuppehåll och planering inför säsongen 2010. Alla i teamet seglar en säsong i taget och nu återstår att hitta en realistisk ambitionsnivå för 2010.
 
-Ett stort tack till våra sponsorer Stenungsbaden Yacht Club, Toyota Center, Pelle P, Advance och till vår klubb GKSS. Ert stöd är en viktig del för att uppnå framgångar, avslutar Johnie.
 
Deltagare:
Johnie Berntsson GKSS 10
Rickard Fornander GKSS 48
Rasmus Viltoft DEN 65
Victor Cukierman GKSS 88
Allan Juul-Andersen DEN 89
Lars Hoffman DEN 95
Johan Qviberg GSYS 172
John Bäck GSYS 190
Viktor Ogeman GKSS 208
Lucas Lier DEN 290