Summering av seglarskolan 2009

  • 26 jul 2009

Nu har vi avslutat fyra veckors seglarskola för barn och ungdomar med både nybörjare, fortsättare och kappseglare.

Vi har även haft en vuxenkurs för nybörjare och fortsättningskursen för de vuxna som ville lära sig lite mer. Vecka 31 är det seglarskola för barn och ungdomar med speciella behov, som blir vår sista seglarvecka för den här sommaren.

Veckor med växlande väder och växande seglare

Under veckorna har vi haft mycket varierande väder. Strålande solsken och över 30 grader i början som sedan övergick i regn och vissa dagar mycket hårda vindar. Men trots att vi inte alltid haft vädret med oss har vi ändå kunnat genomföra vår seglingsträning, mycket tack vare att vi har fördelen att kunna segla i lä om Stenungsön.

Segling på lugnt vatten.
Segling på lugnt vatten!

Det har varit väldigt roligt att se hur mycket alla seglare utvecklas på en vecka. Jag hoppas att det finns en del som fastnat för sporten och som fortsätter att träna med oss i höst. Vi har ett stort utbud av olika aktiviteter för allt från sjöbusar till kölbåtsseglare. För alla sommargäster som kommer hit och deltar i seglarskoleveckan hoppas jag att ni besöker oss även nästa år!

En av seglarskolegrupperna med sina instruktörer
En av seglarskolegrupperna med sina instruktörer

Fortsatt sommarträning

Kom ihåg att vi fortsätter med sommarträningen två tisdagar till, det är bara att dyka upp! Tisdag 4 augusti seglar vi runt Stenungsön, ett bra tillfälle att träna inför Lilla Tjörn Runt som är gratis för alla deltagare från seglarskolan.

Jag vill tacka alla instruktörer som varit med under sommaren och alla deltagare i seglarskolan. Jag hoppas att vi ses nästa sommar!