Ordföranden har ordet…

  • 23 jul 2009

God och glad sommar på er alla läsare. Även om det är lite si och så med sommarvärmen så är det i alla fall sommar enligt almanackan och alla får chans att vara lite ledig från de vanliga rutinerna med att allt skall passa med jobb, skola och fritid.

Fyra veckors Seglarskola har genomförts med hjälp av våra duktiga ledare med mycket goda vitsord från deltagare och föräldrar.

Seglarskola med Rotary

Denna vecka är det vuxenseglarskola på kvällarna. Nästa vecka är det dags för årets Seglarskola för funktionshindrade i samarbete med Rotary Stenungsund. Då kommer våra nya Accessjollar väl till pass. Vi har nu fått hem en container för dessa båtar. Placeringen av containern är tillsvidare temporär.

Flera mästerskap för våra seglare

Flera av våra unga seglare befinner sig i Arendal i Norge och seglar JNoM. Cajsa Svensdotter och Anton Olsson seglar Optimist, Sofia Berglund seglar Zoom8 och Emil Olsson seglar E-jolle.

Linn Thorén har åkt till Brest i Frankrike för att segla VM i E-jolle med start lördag den 25 juli.

På måndag 27 juli är det dags för VM i Zoom8 i Träslövsläge. Till detta arrangemang har Carl Starck, Cajsa Svensdotter, Sofia Berglund, Jonas Tenselius, Elmer Grandin och Viktor Thorsson anmält sig.

Beata Törneman ger sig iväg till Optimist VM 4-15 augusti i Niteroi i Brasilien.

Våra kölbåtsseglare har jag inte full koll på men Jonas Berntsson seglar Marstrandsregattan i Melges, Stefan Blom och Fredrik Åstrand seglar CB66 på SM-veckan i Malmö V. 31, Hans Oskarsson och Håkan Lundgren seglar Starbåts VM i Varberg 1-7 augusti.

Alla önskas lycka till!

Arrangemang på hemmavatten: Stenungsöregattan, Tjörn Runt och kvalseglingar

Snart är sommaren slut och då väntar våra egna arrangemang. Den 8 augusti seglas Stenungsöregattan som ingår i Liros Cup. En möjlighet för våra yngsta nya seglare att känna på kappsegling.

Förberedelserna för Tjörn Runt pågår och anmälningarna ramlar in. Just nu är cirka 270 anmälda vilket är en bra siffra nu när det är en vecka kvar innan anmälningstiden går ut! Vi hoppas på 600 deltagare i år!

Ja, snart är hösten här och då väntar Regionskval för Optimister i Stenungsund 29-30 augusti och därefter Elitserie 2 för E-jolle och VM-JEM-Kval för 420 den 19-20 september.

Vill du ge en hjälpande hand?

Ni alla som har möjlighet att vara med på våra tävlingar som funktionär eller med hjälp i cafeteria tävlingskansli eller annat är alla välkomna. Vi har även behov av hjälp för att underhålla våra båtar, bryggor och andra inventarier.

Ring vårt kansli och anmäl ditt intresse!

Lars Berglund
ordförande