Berntsson Saling Team slutar 11:a i Monsoon Cup

  • 8 dec 2008

I det stenhårda startfältet i VM-seglingarnas final slutade Berntsson Sailing Team på en 11e plats. - Vi kan bättre än så här, säger Johan Bäckman, lagets trimmer, men det var tufft och alla besättningarna var högpresterande och vi fick ingenting gratis.

Vid en snabb blick på resultatlistan så hittar vi flera av de vinsttippade besättningarna på endast 5 poäng efter round robin och det ovanligt i dessa sammanhang.

Det har varit ett fantastiskt event med mycket publik och mediebevakning. Tävlingarna har kunnat följas av 130 miljoner TV-tittare och tävlingen har sänts i bl.a. Eurosport.

Ikväll kommer prisutdelningen att hållas av landets premiärminister.

Teamet har tillbringat den sista dagen med att studera konkurrenterna och förhållandena för att kunna vara bättre förberedda för ett eventuellt deltagande nästa år.
- Vi var det teamet som fick inbjudan som en av de sista besättningarna och så här i efterhand kan vi konstatera att vi skulle ha haft god hjälp av lite längre förberedelsetid, säger Daniel, teamets taktiker

Monsoon Cup är den sista seglingen för säsongen och nu kommer återstar det för teamet att planera för kommande tävlingar under 2009.

 

Följ tävlingen på:
www.monsooncup.com.my
www.worldmatchracingtour.com
www.sail.tv



Pulmu Duyong, Terengganu, Malaysia