Silver till Jonas Berntsson i Express SM

  • 31 jul 2008

Det som till en början såg ut som ett guld blev till sist en silverplacering. En spik i näst sista seglingen räckte inte till för att gå förbi blivande guldmedaljören Jonny Karlsson.

Även i 2007 slutade teamet på bronsplats, då slagna av icke okände Arne K Larsson med "Världens snabbaste Express" som i år slutade som 7:a. Stefan Pavia hamnade i år på 15:e plats och Kenny Bergqvist på 16:e plats. Grattis till er alla!
Se även Webb TV: http://www.expresseglare.org/express/PageWithQPlayer.aspx?id=31012

 

Direkt efter sista seglingen satte Magnus och Jonas sig återigen på kanten och sträckseglade hem Expressen till Stenungsund. Trots att Expressen är utrustad med besticklåda så är den ju ganska spartanskt inredd. Efter att ha tillbringat dryga 30 timmar i båten tycker de båda att det kan vara skönt med 4 dagars vila innan de seglar 606 SM i Oskarshamn.

____

I Onsdags inleddes SM i Express i Borstahusen och Jonas Berntsson med besättning låg på första plats följd av Henrik Edman som 2:a och Johan Olsson på 3:e plats

På första dagen seglade teamet in på en 2:a plats i första racet och en 4:e på det andra. Seglingarna avslutas på Lördag och besättning siktar in sig på Guld eftersom denna medalj inte finns i samlingen.


Andra dagens seglingar inleddes med övertramp mot svartflaggen. I de påföljande seglingarna blev de 5:a och 7:a. "En svart flagg" får räcka, nu måste vi ha lite mer marginal för vi har inte råd med en till" säger Magnus Lundberg. Henrik Edman hade dock oturen att få till två svart flagg så han är nog ute från toppen nu.

Stefan Pavia som också seglar för StSS ligger för närvarande på en 10:e plats fick en spik i torsdagens sista segling, bra jobbat!

Kenny Bergqvist StSS ligger nu på 18:e plats.


Här finner du resultaten: Länk till Borstahusens resultatsida