Berntsson Sailing Team seglar kvalet till Match Cup Sweden

  • 1 jun 2008

I helgen, på GKSS Spring Cup i Långedrag, avgörs vem som tar den tolfte och sista platsen på herrsidan till Match Cup Sweden i sommar. Kvalet har i år ett mycket starkt startfält. Bland dom kvalande finns Damien Iehl, FRA (no:6 ISAF world ranking), Staffan Lindberg, FIN (no:7 ISAF world ranking) samt Johnie Berntsson (no:17 ISAF world ranking).

Med på startlistan finns också ett antal toppseglare som redan har en inbjudan till Marstrand bl.a. Mathieu Richard, FRA som ligger etta på världsrankingen.

"Det blir en stor utmaning om man ser till deltagarlistan, det som talar för oss är att vi tävlar på hemmaplan i båttypen DS37 som är vår primära träningsbåt." säger Johan Bäckman, lagets trimmer. "Samtidigt är detta den första tävlingen som vi officiellt seglar för vår GKSS" säger Johnie och fortsätter "För att ta vår seglingssatsning ytterligare ett steg framåt och utvecklas vidare låg GKSS nära till hands där Berntsson Sailing Team kommer att ingå i Elitlaget. GKSS har ju under många år drivit ett matchracing center och de utvecklingsmöjligheter som satsning i elitlaget medför är en fantastiskt chans för Berntsson Sailing Team. Läs mer på www.bsteam.se

Lördagen bjöd på lätta vridiga vindar. På morgonen var vindriktning ostlig för att senare under dagen vrida 180 grader mot väst. Berntsson Sailing Team startade lite mediokert genom att i första matchen göra en något sämre start än Jenny Axhede. Detta ledde till att Axhede med besättning fick ett litet försprång och även fick möjlighet att välja vägval först i de nyckfulla vindarna. Tjejerna höll ledningen ända in i mål. "Oerhört svårt att segla ikapp när vinden vrider 60-70 grader och man ligger lite efter. Vi känner dock att vi har bra fart i båten och manövrarna fungerar bra" säger Daniel Wallberg, lagets taktiker. Berntsson Sailing Team hade fortsatt bra fart i båten och lyckades vinna resterande race under lördagen vilket gav ett resultat på 4 vinster och 1 förlust.

Berntsson Sailing Team denna gång:

Johnie Berntsson - Rorsman
Daniel Wallberg - Taktiker
Johan Bäckman - Trimmer
Martin Berntsson - Trim / Tail
Björn Lundgren - Fördäck

Match Cup Sweden på Marstrand ingår i World Matchracing Tour och går av stapeln 30 juni-6 juli.