Internationell lagsegling för optimister i Hjuvik

  • 17 jun 2007

Stenungsund var en av de klubbar som blev inbjudna till helgens internationella lagsegling för optimister i Hjuvik. Under lördagen och söndagen seglade Beata, Carl, Emil och Kim för första gången tillsammans.

Totalt deltog åtta lag från Sverige, Danmark, Irland och USA:
Kullavik Kanot och Kappseglingsklubb
Hjuviks båtklubb team 1
Hjuviks båtklubb team 2
LISOT Sailing Foundation team 1 (USA)
LISOT Sailing Foundation team 2 (USA)
Stenungsunds Segelsällskap
Team Denmark
Team Ireland

Ingen av stenungsundarna hade tidigare seglat i fyrmanna lag. De hade heller inte kunna träna ihop innan helgens tävling... Carl Stark, Emil Olsson och Kim Kling har tidigare seglat tillsammans i tremanna lag. Beata vann förra årets lag SM tillsammans med Clara Svensdotter och Emma Oljelund.

Lördagen seglingar blev lite trevande och av de sju matcherna vann laget endast två. Det gjorde att laget gick vidare till B gruppen. Under söndagen seglades tre matcher i B gruppen och laget vann två av dessa. Detta ledde till att tre lag hamnade på samma antal vinster; HjBK 1, LISOT 2 och StSS. Eftersom StSS var det lag med minst poäng (alltså bäst!) i matcherna fick de segla i semifinal mot KKKK. StSS förlorade den matchen och gick därmed vidare till bronsfinalen mot LISOT 1. Tyvärr blev det även här förlust.

1 Kullavik Kanot och Kappseglingsklubb
2 Team Denmark
3 LISOT Sailing Foundation team 1 (USA)
4 Stenungsunds Segelsällskap

BRA seglat och lycka till i framtiden!
För fler resultat se arrangörens hemsida Hjuviks Båtklubb