Krokholmen Weekend Race 2007

  • 11 jun 2007

Långben af Almösund använde det långa benet under slutspurten och vann årets upplaga av KWR.

Vädergudarna tycks vilja oss väl under KWR och årets upplaga var inget undantag. Våra köra TV metrologer hade spått regn, kyla och nordostliga vindar. Möjligen skulle det kunna bli ett avbrott i regnandet under lördag förmiddag, men det var inget man skulle räkna med. Men lördag morgon sken solen och vinden svepte in från väst över Tjörn. Det finns tillfällen då man nöjt kan konstatera att metrologerna har ett allt för stort fokus på Stockholmsvädret. Tur att det finns väder även på västkusten.

 

Under morgonen räknade Per Ekborg på starttider och kom fram till att det skulle bli målgång vid Krokholmen klockan 13.00, om vinden höll i sig. De först startande fick en behaglig sträcksegling ner till Mittholmarna, medan de större som startade senare fick kryssa redan från start.

 

Karl-Melker i sin Accent tog kommandot från början och såg länge ut att bli vinnare i årets KWR, men avstånden mellan deltagande båtar krympte allt mer under seglingens gång. Under den avslutande delen av seglingen tog de större båtarna upp en ursinnig jakt på de mindre och lyckades pressa sig förbi.

 

 

 

 

Årets segrare blev Bosse i sin Wasa 55, som under den avslutande spurten, säkert höll ledningen in i mål. Målgång skedde strax efter klockan 13.00. Två blev Karl-Melker och trea Staffan i sin H-båt, men detta efter en stentuff duell med Conny i en X-102. Staffan lyckades nämligen ta tillbaka 3:e platsen under den avslutande kryssen in till mål, efter att tidigare ha tappat densamma vid rundningen av Katten.

 

 

 

 

Samtliga deltagare riktade ett stort tack till Per Ekborg, för hans träffsäkra beräkning av starttider.

 

Efter seglingen började årets aktiviteter på ”vår klubbholme” och som vanligt bjöd Christina Grimpe på ett välplanerat och uppskatta arrangemang. De som trotsade TV-metrologerna fick uppleva en fantastisk weekend.