Vårfyren 2007

  • 27 maj 2007

Regattorna har kommit igång runt om i vårt avlånga land (eller är det is fortfarande utanför Haparanda?). I helgen avgjordes den klassiska Vårfyren arrangerad av Kullaviks kanot och kappseglingsklubb.StSS var väl representerat, med 5,5 (!) båtar på linjen.

Det var två i Express och 3,5 i Starbåtsklassen. Jonas Berntsson med team VG Rör och Stefan Pavia med team seglade lite upp och ner i fältet. Slutade i alla fall på platserna efter varandra, 5:a och 6:a i den 8 båtar starka starfältet i Expressklassen.

Nu undrar ni säkert hur vi kan vara representerade med 3,5 båtar i Stareklassen? Ja, Hans Oskarsson och gamle Laser mästaren Håkan Lundgren är bägge från StSS. Bröderna Per & Lars Wester StSS deltog med sina söner i 2 båtar. Däremot så slog sig två gamla gubbar från olika klubbar ihop sig i en båt, Lasse Edwall från Lerkil tog med sig Mattias Heiding från StSS, och lyckades efter en oerhört knacklig inledning knapra sig förbi Oskarsson/Lundberg i Stareklassen. Edwall/Heiding blev två efter OS och Victory Challenge stjärnan Mats Johansson/Leif Möller. Oskarsson/Lundberg blev 3:a i den 17 båtar stora starka rejäla Starefältet. Det slutgiltiga resultaten för Per & Lars Wester är runt 13-15. (Har ingen tillgång till den slutgiltiga resultatlistan)

Den knackliga inledningen för Edwall/Heiding? Ja det började med att den vinterförvarade båtens trailer kunde rubbas från sin plats först vid 17.30 tiden på fredagen. Båten gjodes klar och kom i sjön, men då hade vinden dött ut så någon träning blev det inte alls innan regattan. Detta märkte alla, i alla klasser, när så regattan startade... Tjuvstart... Vände tillbaka mycket sent och krångligt... Fick inte ordning på focken efter första undanvinden... Rundade expressernas märke istället... Och kom sist i mål i första seglingen. Det blev sedan bättre och bättre allt eftersom helgen gick och andra dagen vann man till och med en segling och slutade som sagt tvåa i regattan.