Johnie Berntsson i Allianz Cup 2006

  • 23 okt 2006

Gregory, Johan Bäckman, Martin Berntsson och Björn Lundgren på 9:e plats.

 

- Det skilde 1 poäng i grundomgången mellan segraren i gruppen och 5:e platsen och självklart skulle vi hamna 5:a den här gången, säger en besviken Johnie. De svaga vindarna gjorde att arrangören valde att stryka repechage steget i formatet, där teamet skulle segla om kvarstfinalplatsen.

 

Ja, i den har tävlingen hade teamet dubbelt otur, En stor oljetanker kom in och störde Björn Hansen i en match där han ledde klart mot Chris Dickson. Hade Björn vunnit så skulle teamet varit vidare. Men så kan det bli i matchracing.

 

- Vi var på gång och började lära oss båttypen J105 bra i slutet. Det skulle varit intressant att se vad vi skulle kunna åstadkomma mot de andra besättningarna i kvartsfinalen, säger Johan.

 

Nu väntar nästa segling, Winter Cup, hemma i Långedrag i November, sedan blir det uppladdning inför 2007.

 

Följ seglingarna via internet: www.sail.tv

 

Allianz Cup Cup 2006

http://www.allianzcup.com/ , www.worldmatchracingtour.com

 

 

 

 

 

_____________

Idag Onsdag inleddes Allianz Cup och Johnie Berntsson med besättning fick inleda i grupp A. Dagen avslutades med 4 segrar och 3 förluster.

 

Vinster mot Självaste Peter Holmberg - Alinghi, Staffan Lindberg - Nybliven Europamästare, Björn Hansen - Nybliven Nordisk - mästare och Chris Perkins - St Francis Yacht Clubs storseglare. Förluster mot Ian Willians, Chris Dickson och Ben Ainsley - Team Emirates.

 

Detta innebär en mycket tät placering inom gruppen och just nu ligger teamet på en 5:e plats, på samma poäng som 4:an Chris Dickson. På Torsdag seglar Grupp B sina matcher och på fredag kommer teamet att segla om de 2 sista kvartsfinalplatserna.

 

Se film om Allianz cup: www.TheNewsMarket.com

 

 

________

 

Johnie Berntsson med besättning har som en av de sista besättningarna fått inbjudan till Allianz Cup 2006, en delsegling i World Matchracing Tour. Tävlingen startar på onsdag den 25 oktober och avslutas söndagen den 29 oktober.

 

 

Racingbanan kommer att vara vid brofästet till Goldengate bron, utanför anrika St Francis Yacht Club som arrangerar tävlingen.

 

Vi minns hur det gick sist teamet fick inbjudan som en av de sista besättningarna. Tänker närmast på segern i ACI Adris Cup Kroatien, när till och med självaste Peter Gilmour fick se sig besegrad i 2 matcher. Vi ser förhoppningsfullt fram emot vad teamet kan åstadkomma nu?

- Det blir inte enkelt men det är klart vi har chansen precis som alla andra, säger Johnie.
- Vi har lånat in Matt som kommer från San Francisco för att hjälpa oss med taktiken och båttypen J105 som tävlingen seglas i. Hittar vi bra båtfart snabbt så har vi goda möjligheter att ta oss vidare från grundomgången, avslutar han försiktigt. 

 

Detta är kanske det tuffaste startfältet i år på touren, utöver alla deltagande världsseglare hittar vi också Larry Ellison som är CEO i Oracle, som har fått ett wildcard in i tävlingen.

 

Se en hårresande informationsfilm om World Matchracing Tour:

http://www.worldmatchracingtour.com/sitedata/Misc/WMRTpromo2_1200.wmv (ett stort dokuemnt att ladda)

Besök tävlingens hemsida på http://www.worldmatchracingtour.com

 

 

Laguppställning:

Johnie Berntsson Skipper

Matthew Gregory Main/Tactics

Johan Bäckman Jib/spin trim

Martin Berntsson Pit

Björn Lundgren Bow

 

 

Deltagare

 

Ben Ainslie - Emirates Team New Zealand

Brian Angel - King Harbor Match Racing

Ed Baird - Alinghi

Jesper Bank - United Internet Team Germany

Johnie Berntsson - Team Semcon

Paolo Cian - Mercedes / Shosholoza

Chris Dickson - BMW ORACLE Racing

Cameron Dunn - Mascalzone Latino

Larry Ellison - BMW ORACLE Racing

Peter Gilmour - PST

Bjorn Hansen - Team Apport.net

Peter Holmberg - Alinghi

Staffan Lindberg - Alandia Sailing Team

Chris Perkins - St. Francis YC

Mathieu Richard - Saba Sailing Team

Ian Williams - Williams Racing