SM Silver till Team Elgrossen - Jonas Berntsson med besättning

  • 13 jul 2006

Sista dagen bjöd på något bättre vindförhållanden som tog teamet, Jonas Berntsson, Hans Oskarsson, Magnus Lundberg och Niklas Winroth, till 2 plats i Express SM.

- Vi är nöjda med resultatet även om ytterligare en guldmedalj hade smakat mumma i år, men vi får la ta det på VM i H-båt istället säger Magnus med pilsen i mungipan. Man får trots allt komma ihåg att det inte är blåbären som vi seglar mot... Hade vi seglat lite bättre i torsdags så hade vi nog gett vinnaren "Jonas Olsson från SHBK" lite tuffare kamp om guldet. Ikväll ska vi fira och njuta av Marstrands sköna sommarliv säger alla samstämmigt.

ETT STORT GRATTIS FRÅN STENUNGSUNDS SEGELSÄLLSKAP! ! ! ! ! ! ! ! !

Resultat SM Express, 42 deltagare
1 Johan Olsson SHBK, 48 poäng
2 Jonas Berntsson StSS, 75 poäng
3 Christian White GKSS, 91 poäng
33 Stefan Pavia StSS, 324 poäng

Resultat Int. Swe. IMS Championship, 22 deltagare
1 Sverre Waleur ASKÖJ SS, 36 poäng
2 Sten Häger GKSS, 41 poäng
3 Ralf Aspholm KSSS, 51 poäng
11 Hans Johansson StSS, 107 poäng

Resultat CB 66, 19 deltagare
1 Håkan Forslund RYC, 48 poäng
2 Tomas Skålén SSÅV, 51 poäng
3 Carl P Sylvan GKSS, 54 poäng
19 Olof Lundgren StSS, 251 poäng

________

Fredag:

Sista dagen för årets upplaga av Marstrandsregattan samt SM i Express och IMS. Stenungsundsseglarna är med bra i toppen.....

I skrivande stund ligger IMS fältet utanför Skagen i sin 24-timmars segling. Enligt uppgift ligger Hans Johansson i ledningen och det bådar gott för slutresultatet.
Jonas Berntsson hade blandade framgångar igår, 6,6, 14 blev serien som håller kvar dem på en 3:e plats inför Lördagens uppgörande. De har 12 poäng till 4:an, och 29 poäng till 2:an men de som har tryckt dem fram tills nu är DNF'en....Men som Mange säger, de kan drabba dem andra imorrn och då står vi mer jämnt igen. Detsamma gäller för Hans J som också är betyngd med liknande fenomen.

Vi önskar er Lycka till inför sista dagens seglingar! ! ! !

______________

Torsdag

Team Elgrossen med Jonas Berntsson till rors fortsätter framgångarna på Express SM men även för andra StSS'are går det bra....

Torsdagens lätta vindra blev lite av bergbaneåkning för de flesta, upp och ner...och lite upp. Det var mycket växlande förhållande och skiften som inte gick att se eller förutså säger Magnus Lundberg. Sista seglingen blev DNF pga. avsaknad av vind så vi ramlade ner till 3:e plats, but it "ain't over till it's over", vis av lärdom från H-båts SM.

Kenny Bergqvist (GKSS) seglar också bra och ligger på 8:e plats i denna konkurrenstuffa klassen. (Den flerfaldiga Tjörn Runt vinnaren, Mikael Collberg ligger på 11:e plats.)

Hans Johansson med "Blues" ligger nu på 13 plats i IMS SM och har 92 poäng.

______________

Onsdag

Jonas Berntsson med besättning har tagit ledningen i Express SM som inleddes under dagen. Vem som tar hem SM bucklan avgörs på lördag den 29 juli efter 12 seglingar.

Som ni vet vann nyligen Team Helander, med Jonas som skeppare, H-båts SM med världsmästaren Lars Idmyr på andra plats. Nu seglar Jonas tillsammans med Hans Oskarsson, Magnus Lundberg & Niklas Winroth och bildar således "Team Elgrossen."

Stenungsundsseglaren Hans Johansson deltar i IMS klassen och ligger efter tre seglingar på en 11 plats av totalt 22 deltagare. En diskvalificering (DSQ) i första racet satte sina spår i poängserien (23, 7, 7).