Ordförandens semestertankar…

  • 11 jul 2006

Kära läsare av vår hemsida.

Vi är nu mitt i sommarens sköna dagar och vi får alla njuta av sol, bad och skön segling i jolle eller kölbåt eller bara njuta av att vara lediga. Själv sitter jag och skriver dessa rader i båten en blåsig dag i Kosterskärgården. Eva och jag har nu haft en underbar vecka längs Bohuskusten och skall börja återresan mot hemmahamnen – fast det blåser rätt emot så vi avvaktar idag!
Våra kappseglande ungdomar har redan avverkat en hel del stora seglingar som kval till JNoM, EM och VM och det har ju gått riktigt bra. Vi har från Stenungsund många representanter på de riktigt stora tävlingarna. Allra bäst har det ju gått för vår Emma Oljelund, förra årets EM-vinnare, som nu är SM-vinnare och har kvar att segla om både EM och VM. Det går även bra för våra kölbåtsseglare i både Express, Maxi Racer och H-båt. Snart stundar VM i H-båt i Marstrand och där hoppas vi på Jonas med besättning skall slå till igen. Johnie Berntsson, förra årets SM-vinnare i matchracing, har under våren visat att StSS har stor bredd då han vann en deltävling i världscupen.

Vad händer annars i klubben?

Jo, seglarskolan är i fullgång och många nya seglare utvecklas som vi hoppas skall bli våra kommande duktiga kappseglare eller goda seglingsintresserade ungdomar. Förberedelserna för Tjörn Runt fortskrider och anmälningarna ramlar in både per post och via Internet. Vår, sedan förra året, nya möjlighet att både anmäla sig och betala via Internet har slagit igenom ordentligt. Mer än 60 procent av anmälningarna kommer nu denna väg. Detta förenklar både för seglare och för oss. Carin och Joakim Kling var i Oslo och gjorde marknadsföring för Tjörn Runt under Faerdersejlatsen. De noterade att vi har en del att lära och ta efter av norrmännen. Detta konstaterade vi i och för sig redan för två år sedan men nu har de utvecklat sitt webbaserade program än mer och efter Klings besök har kontakt tagits för att redan i år ev. kunna köra KNS program under Tjörn Runt. Detta skulle även innebära att seglarna i Tjörn Runt kan ange sina rundningar via SMS och på det viset få reda på hur de ligger till under seglingen. Vi hoppas få till detta redan i år!

Sponsorläget för Tjörn Runt är gott och vi ser fram emot ett ekonomiskt gott resultat i år. Vi hoppas nu också att våra funktionärer anmäler sig. Ni behövs alla i olika funktioner under Tjörn Runt dagarna och är en förutsättning för att vi åter skall lyckas med detta stora arrangemang som ger Stenungsunds Segelsällskap gott rykte och goda intäkter för vår övriga verksamhet. Ring Ann Sofie på vårt kansli och anmäl er redan idag!

I klubben har styrelsen inlett diskussioner om klubbens framtida båtbehov. Skall vi ha kvar M60-båtarna? Är 2-kronorna rätt båttyp för tvåmansseglingen i klubben eller skall vi satsa på något mer häftigt? (Vi har i juni köpt ytterligare en begagnad 2-krona). Skall vi ha kvar de stora grå gummibåtarna eller satsa på något mindre båtar? Allt har sin bäring i vad ni medlemmar tycker och hur vi skall driva klubben i fortsättningen. Ni som ännu inte svarat på den enkät som vår Organisationsgrupp sände ut med matrikeln i våras, passa på och besvara den nu under en regnig dag! Vi behöver er input och det är inte för sent att svara! En sammanfattning av era svar kommer i augusti.  

Ha nu en skön sommar! Tids nog är det åter arbete som gäller.

Hälsningar

Lasse